Wat is Decoliek® ?

Decoliek® is een slijtvaste wand- en vloerafwerking, die bestaat uit een basislaag, een laag met kleurchips en een afwerklaag met kunsthars. De kleurchipsmelange stelt u zelf samen door het mengen van ongeveer 120 beschikbare kleuren (zie foto).

Kijk bij mengen naar de beschikbare kleuren, de help knop van de ColormixerŠ geeft uitleg.

Het aanbrengen van Decoliek® vindt in delen plaats.

  • Bij wanden wordt in een natte inblaaslaag kleurvlokken ingeblazen. Na droging wordt het geheel afgewerkt met een kunsthars. Na het aanbrengen van de kunstharslaag is de wand na een aantal uren reeds "hand-droog".

  • Bij vloeren is het traject afhankelijk van de ondergrond en de te verwachten belasting van de nieuwe vloer. Ook hierbij wordt in meerdere lagen gewerkt. De totale verwerkingstijd kan, afhankelijk van het gekozen systeem, variëren van minimaal 10-15 uur tot maximaal enkele dagen.Milieu

Bij toepassing van normale belasting van wanden en vloeren, wordt Decoliek® opgebouwd uit watergedragen en/of oplosmiddelvrije materialen. Het voldoet hiermee qua gezondheids- en milieuaspecten aan de nieuwste inzichten.

Onderhoud

Onderhoud is zeer eenvoudig, echter afhankelijk van de gebruikte kunstharsen. Op de vloer kunt u Decoliek® met de bezem, stofzuiger of dweil reinigen. Wanden kunt u afnemen met een "sopje", borstelen en op elke andere normale wijze schoonmaken. Decoliek® is zeer sterk door de kwalitatief hoogwaardige kunstharsen die gebruikt worden, dit staat borg voor een lange levensduur.

De wijze waarop Decoliek® wordt toegepast geeft vele nieuwe mogelijkheden, die u vaak nog moet ontdekken. Informeer hier vrijblijvend naar de mogelijkheden.